AppsiU:n kuntasovellusratkaisun avulla mobiilisovellukseen voidaan koota rajattomasti tietoa mm. kunnan palveluliikkeistä, majoitusyrityksistä, uutisista ja tapahtumista yhden ikonin alle älypuhelimiin ja tablettilaitteisiin!

Miksi mobiilisovellus, eivätkö websivustot aja saman asian?

Valitettavasti ei.

Vaikka websivustot jo usein ovatkin responsiivisia / pieneen näyttöön skaalautuvia, ne ovat kuitenkin ”tyhmiä” sähköisiä luetteloita, jotka eivät hyödynnä älylaitteiden ominaisuuksia.

Yleensä myös niiden navigointi on tehty hyvin monitasoiseksi ja kaikkea muuta kuin käyttäjäystävälliseksi.

Websivustoilla voi olla melkoisesti tietoa, mutta se ei yksin riitä – tai se ei toimi optimaalisesti mobiilikäyttäjällä.

Kuinka usein esimerkiksi sinä olet joutunut kirjoittamaan jonkun kohteen osoitteen Google Mapsiin, kun olet halunnut ajo-ohjeet perille? Tai kuinka monta kertaa olet joutunut näpyttelemään käsin puhelinnumeron, kun olet viimeinkin löytänyt etsimäsi henkilön yhteystiedot ja halunnut soittaa hänelle?

AppsiU:n sovellusratkaisulla asiat voidaan tehdä käyttäjälle helpommaksi!

Sovellus kokoaa hajallaan olevat tiedot yhdeksi kokonaisuudeksi.

Tavallisesti kuntalaisia ja matkailijoita kiinnostavat tiedot ovat pirstaloituneena kymmenillä eri sivustoilla hyvin jäsentymättömällä tavalla. Ihmiset kuitenkin käyttävät älylaitteita yhä enemmän liikkeellä ollessaan, joten helppokäyttöinen, tiedot kokoava mobiilisovellus toimii erinomaisena tietopankkina ja työkaluna.

AppsiU:n ratkaisu hyödyntää tehokkaasti älypuhelinten ominaisuuksia, sillä käyttäjät pystyvät parilla sormen hipaisulla esimerkiksi tarkistamaan kunnan säätiedot, -tapahtumat, verkkouutiset, työpaikat, nähtävyydet ja aloittamaan puhelun tai navigoinnin haluamaansa kohteeseen.

Erityisesti senioriväestö hyötyy merkittävästi sovelluksen käyttöönotosta; Helpon ja selkeän käyttöliittymän avulla he pystyvät navigoimaan palvelussa pelkillä sormen hipaisuilla, eikä älylaitteiden hankalia virtuaalinäppäimistöjä tarvitse välttämättä käyttää lainkaan.

Mitä hyötyä sovelluksesta on kunnalle?

Sovellus toimii tehokkaana kuntaviestinnän ja -markkinoinnin välineenä; sovelluksen lataajille voidaan lähettää jopa tarkasti määritetylle GPS-alueelle reaaliaikaisesti push-viestinä kuulutuksia, tiedotteita tai varoituksia, joten sen avulla voidaan  parhaassa tapauksessa pelastaa jopa ihmishenkiä.

AppsiU:n sovellusratkaisu kehittää kuntien yhteisöllisyyttä ja auttaa niitä edistämään kunnan elinkeinoelämää myös liiketaloudellisesti, sillä sovelluksen ansiosta palveluntarjoajat pääsevät paremmin esille ja ihmisten tietoisuuteen.

Kuntalain (22 §) mukaan valtuuston on pidettävä huolta siitä, että kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan.
 – Sovelluksen avulla vaatimus on helppo täyttää, sillä sen kautta ihmisillä on yhden ”täppäyksen” päässä suora vaikutuskanava asioihin – ajasta ja paikasta riippumatta!